"...every one who looks at a woman lustfully has already committed adultery with her in his heart." - Jesus Christ (Mt 5:28)

It's one of the seven deadly sins. Himo. Se, jonka tunnen eniten omakseni. Seksuaalinen himo, materialistinen himo, kyllä näitä löytyy. Joskus kun himoitsen jotain, niin himo saattaa salakavalasti ottaa kontrollin ja ennen kuin edes tajuan, olen joko tehnyt, ostanut tai syönyt jotain mitä ei olisi pitänyt. Useimmiten kyse on kuitenkin jonkin tekemisestä. Tai suklaasta.. Mutta useimmiten himon kohteena on toinen henkilö, tai oikeastaan toisen henkilön vartalo. Voiko joku väittää ettei koskaan olisi himoinnut upeakroppaista urheilijaa ja ajatellut miltä tuntuisi kosketella hänen ihoaan ja ehkä upottaa kynnet hänen selkälihaksiinsa? Minä ainakaan en voi olla myöntämättä.. Mutta mä voin nyt onneksi ihan luvallisesti kohdistaa himoni tiettyyn kohteeseen.. grauh. Kaikkihan me himoitaan aina jotain, ja se on ihan tervettä. Millaista muka olisi elämä ilman minkäänlaista himoa? Voivatko ne, jotka täysin elävät the raamatun opetusten ja sääntöjen mukaan (nunnat, munkit?) väittää etteivät koskaan himoitsisi mitään?

But how about the other sins? Ylpeys (turhamaisuus), kateus, viha, laiskuus, ahneus ja irstaus. Joissakin listoissa irstauden tilalla on ylensyönti, mutta mä ainakin laitan sen samaan kastiin ahneuden kanssa. Ja irstaus todella ansaitsee paikkansa kuolemansyntien joukossa.. Vaikka kyllähän sekin liippaa melko läheltä himoa?

"Hatred of God comes from pride. It is contrary to the love of God ..." - The Catechism of the Catholic Church, #2094

Pride, ylpeys. Onko se todella niin hirveää, että siitä on pitänyt oikein kuolemansynti tehdä? En voi kyllä kieltää, etteivätkö nuo narsistiset muita alaspäin katsovat ihmiset ottaisi päähän, mutta välillä pitää olla vähän ylpeä. Ylpeä saavutuksistaan ja omasta itsestään. Mutta usein ollaan joko liian ylpeitä, tai sitten liian vähän. Minne se kultainen keskitie on kadonnut?

Kateus. En tunnusta

Viha. Harvoin.. "A mild answer calms wrath, but a harsh word stirs up anger." - Proverbs 15:1

Laiskuus. En jaksa.

Ahneus. Ei mun juttu. "He who loves money never has money enough" - cf. Sirach 5:8

Irstaus.. check.

Onko seitsemälle kuolemansynnille vastakohtaa? Seitsemää hyvettä kenties? I wonder mitä nekin sitten olisi..